Untitled 1

kontakt
* *
* *
* *
* *
 
przepisy
* *"Wafelki mini karmelowe"

Składniki
  • 1 opakowanie wafli mini firmy Wnętrzak
  •  1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  •  1 margaryna

 

Sposób przygotowania:


Puszkę z mlekiem (nie otworzoną) gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu, pilnując by puszka była cały czas zanurzona w wodzie. Gdy się ugotuje, schładzamy, otwieramy (otwieranie gorącej puszki grozi poparzeniem, ), przekładamy zawartość puszki do rondelka i ucieramy z margaryną. Przekładamy dwa kółeczka masą karmelową. Najlepiej smakują z kawą . Wafle mini przełożone karmelem nakładamy na filiżankę z kawą i czekamy chwilkę, aż karmel zmięknie


* *"Pischinger bakaliowy"

 Składniki:

  • 1 paczka wafli tortowych firmy Wnętrzak

  • 25 dag masła

  • 1 łyżka cukru pudru

  • 2 łyżki kakao

  • 2 paczki cukru waniliowego

  • 1 żółtko

  • 5 dag orzechów lub migdałów

  • Można dodac odrobinę alkoholu, najlepiej rumu

Sposób przygotowania:

Orzechy lub migdały drobno siekamy. Wszystkie pozostałe składniki łączymy i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Mieszamy z orzechami. Masą smarujemy kolejno wafle, przykrywając następnym. Zawijamy torcik w papier i przyciskamy, np. słownikiem lub tomem encyklopedii. Po 2 - 3 godzinach można pokroić na kawałki.


* *"Pischinger kakaowy klasyczny"

Składniki
  •  1 paczka wafli firmy Wnętrzak
  •  2 całe jajka
  •  1 żółtko
  •  1 szklanka cukru
  •  1 margaryna
  •  3 łyżki kakao


Sposób przygotowania:


Na parze ubić jajka z żółtkiem i z cukrem. Gdy cukier się rozpuści dodać roztopioną margarynę i kakao. Jeszcze chwilę ubijać. Przestudzić, przełożyć wafle.


kontakt

Producent wafli 

P.P.H.U. Wnętrzak

34-120 Andrychów,Roczyny
ul. Słoneczna 21

tel./fax: 033 870 35 71
033 870 62 28

e-mail: biuro@wnetrzak.pl

Nauka pływania Wadowice | Aleksandra Grudniewicz | Piotr Grudniewicz | kwatery nad Biebrzą
wafle|wafle zbożowo ryżowe|wafle zbożowe|producent wafli|wafle tortowe | misie bezowe | Aleksandra Grudniewicz | Piotr Grudniewicz